Savarine a la MARY

de nadina73 in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 5269 vizualizari

 

o pritena de a mea a facut si a zis ia pune carera web sa-ti arat ceva...................si bineteles erau SAVARINE..................asa ca mi sa facut pofta si am trecut la treaba

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 40 g drojdie
  • 800 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 6 -8linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • 1 kg frisca+6 linguri de zahar
  • cirese confiate-decor

SIROP:

  • zahar
  • apa
  • rom
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la MARY:

Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia

se pun  toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge.

Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si  in masina de paine,am avut ce curata apoi........

Se iau formele de savarine se pune hartie si putin unt sau ulei apoi se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma si se da tava la cuptor 20 minute la 160 grade.

Cand sant rumenite frumos se scot si se lasa la racit.

Dupa ce se racesc se scoate hartia apoi se taie in doua si se insiropeaza foarte bine.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa si se pune rom,

cu acest sirop se insiropeaza savarinele ,cantitatile la sirop le faceti in functie de cat de insiropate doriti sa fie savarinele

Dupa ce am insiropat savarinele si s-au racit se bate frisca foarte bine cu 6 linguri de zahar apoi se umplu savarinele si se pune capacul taiat si insiropat dupa care se pune putina frisca si 1 cireasa confiata

sant grozave,asa ca Mary nu-mi  imai  faci pofta..............haha mi-am facut si eu,super bune au iesit mersi de reteta

Sincer am vazut si cu pesmet o sa incerc si asa sa vedem diferenta

Am uitat sa specific din aceasta cantitate va ies 50-55 bucati

eu fac industrial asa ca daca doriti mai putine ,taiati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la MARY" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

ana 1

08.07.2010, 19:15

Savarinele ca savarinele,dar ajutorul ? dragul de el cum o ajuta el pe mami lui

Corinuta 1

09.07.2010, 22:30

Bun, bun! 5 furcu

mariac 1

11.07.2010, 20:14

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Iustina